Voor wie?

Het UNIT Atelier en de UNIT Winkel is er voor mensen vanaf 18 jaar met beeldend talent en een meer dan gemiddelde interesse in de wereld van kunst en vormgeving. Het is een atelier voor mensen die zich hebben voorgenomen hun beeldende kwaliteiten verder te ontwikkelen, of gewoon heel graag met beeldend werk actief willen zijn. Voor mensen die met hun talenten en interesses een traject willen volgen dat leidt tot werk, een reguliere opleiding en een gestructureerd dagelijks leven.
De UNIT is er voor mensen die problemen ondervinden in onderwijs en/of samenleving. Kortom voor mensen die graag verder willen, maar daarbij hulp nodig hebben.

In het bijzonder richt het UNIT Atelier zich op mensen met een stoornis in het autismespectrum en een normale of bovengemiddelde intelligentie.

Iets voor jou?

Teken of schilder je graag? Is fotograferen je lust en je leven? Ben je vaak beeldend bezig bijvoorbeeld met het maken van websites of filmpjes? Maak je affiches of is graffiti iets waar je goed in bent? Zou je eigenlijk in een galerie willen werken of er zelf één willen beheren? Zie je jezelf als creatieve medewerker van een reclamebureau? Droom je ervan vormgever te zijn in de wereld van theater en muziek? Zou je graag schilderijen willen restaureren?

Heb je talent en voldoende intelligentie, maar nog onvoldoende beeldend vermogen om jouw ambities te realiseren? Word je juist door jouw talenten en intelligentie vaak overschat of niet goed begrepen? Wil je op de eerste plaats aangesproken worden op wat je kunt en graag doet en niet op zaken waaraan je niet kunt voldoen of geen interesse in hebt? Heb je behoefte aan een veilige leer- en werkomgeving en verduidelijking van de communicatie?

Dan zou het UNIT Atelier een hele goede plek voor je kunnen zijn.