UNIT Winkel

De UNIT Winkel is de plek waar deelnemers van het UNIT Atelier en bij de UNIT betrokken kunstenaars en vormgevers een podium vinden voor hun beeldend werk. De UNIT Winkel bevindt zich in het hart van Nijmegen, in de Passage Molenpoort 37.

In de UNIT Winkel wordt beeldende werk en diensten te koop aangeboden. Je kunt als deelnemer in de winkel werken om werkervaring op te doen. De winkel is verder een ontmoetingsplaats voor deelnemers, mogelijke opdrachtgevers en betrokken professionals.

De klanten van de winkel zijn tevens sponsors van het UNIT Atelier omdat de winst van de winkel in zijn geheel ten goede komt aan de verdere ontwikkeling van de kwaliteit van het UNIT Atelier. Met andere woorden: het is een bijdrage om de missie van stichting UNIT Academie  te kunnen optimaliseren.

Prent van de Maand
Elke maand wordt er in de UNIT Winkel een beeldend werk als 'prent van de maand' verloot. De Prent van de Maand staat altijd voor het raam in de UNIT Winkel en kun je hem bekijken. Wil je kans maken op die prent stuur dan een mail met de tekst 'PRENT van de MAAND' naar: info@unitwinkel.nl 

Meewerken in de UNIT Winkel

Als deelnemer van het UNIT Atelier heb je de mogelijkheid om mee te werken in de UNIT Winkel. In de winkel kun je naast sociaal communicatieve vaardigheden ook kennis en vaardigheden opdoen met betrekking tot commerciële aspecten van het vak van kunstenaar en vormgever. Je wordt hierin begeleid door medewerkers van de stichting.
Verder is de winkel een ontmoetingsplaats voor jou als deelnemer met potentiële opdrachtgevers en betrokken professionele kunstenaars en vormgevers.

Openingstijden
De UNIT Winkel is in principe geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.
Aangezien de UNIT Winkel afhankelijk is van vrijwilligers en medewerking van de deelnemers van het UNIT Atelier gebeurt het wel eens dat de winkel niet open is op de aangegeven tijd.
Wil je buiten de winkeltijden een bezoek brengen aan de UNIT Winkel, neem dan contact op met ons, telefoon
06-17544175

Galerie Winkel
Link naar de site : Unitacademie.nl/unit-galerie/

Opdrachten en opdrachtgevers
De deelnemers van het UNIT Atelier werken onder andere aan opdrachten van externe opdrachtgevers. De externe opdrachten komen veelal binnen via de UNIT Winkel.
Opdrachten waar onder begeleiding van kunstenaars en vormgevers aan gewerkt kan worden zijn onder meer:
Maken van folders, flyers, visitekaartjes en websites
Inrichten van exposities
Aankleden van congresruimtes met kunstobjecten
Fotoreportages
Het maken van cadeauartikelen en relatiegeschenken
Het maken van cartoons, strips en illustraties
Illustreren van boeken en tijdschriften
Het naschilderen van dierbare foto’s
Etc. etc.

Naast opdrachten van particulieren zijn er ook organisaties waarvoor we de afgelopen jaren in opdracht hebben gewerkt of nog steeds opdrachten voor uitvoeren:
Paragin
Museumpark Orientalis
Evenementenbureau Fiore
RIBW Alliantie
Nederlandse Vereniging voor Autisme
Dr. Leo Kannerhuis
Pro Art
Maartenskliniek
Galerie Notre Dames des Arts
Spectrum Brabant
Fair Coffins

 

Website door www.cookin.nl